مراقبتهای بعد از سوراخ کردن گوش و انواع روشهای سوراخ کردن آن
سوراخ کردن گوش یا همان پیرسینگ گوش از عملهای زیبایی پرطرفدار در بین افراد است. روشهای سوراخ کردن گوش امروزه بسیار متعدد است و برخلاف شیوههای غیربهداشتی و سخت گذشته، انتخابهای سادهتری مانند سوراخ کردن گوش با دستگاه نیز برای افراد وجود دارد.
پیرسینگ گوش طرفداران بسیاری در میان ردههای سنی مختلف دارد و کاملاً یونیسکس میباشد. بدین ترتیب آقایان نیز میتوانند با سوراخ کردن گوش استایل خود را با گوشوارههای خاص جذابتر کنند. یکی از سادهترین مراقبتهای پس از سوراخ کردن گوش این است که از دستکاری آن بپرهیزید.
سوراخ کردن گوش هر چند ساده به نظر بیاید اما در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی و انجام آن در یک مرکز معتبر ممکن است خطرات جدیای داشته باشد. ما در این مقاله به بررسی پیرسینگ گوش و مراقبتهای پس از سوراخ کردن گوش پرداختهایم.
روشهای سوراخ کردن گوش کدام است؟
پیرسینگ یا Ear piercing به معنی سوراخ نمودن گوش برای آویزان کردن جواهرات است. پیرسینگ ممکن است در بخشهای مختلف گوش مانند لاله، نرمه یا قسمتهای غضروفی انجام شود. روشهای پیرسینگ ممکن است یکی از موارد زیر باشد:
پیرسینگ به وسیله تفنگ گوش سوراخ کن
یکی ابزارهای تجاری شناخته شده برای سوراخ کردن که افراد متخصص نیز از آن استفاده میکنند تفنگ گوش سوراخ کن است. این ابزارها به صورت اتوماتیک سوراخی در گوش ایجاد نموده و سپس یک گوشواره میخی در داخل سوراخ قرار میدهند. مزیت سوراخ کردن گوش با دستگاه این است که خیلی سریع عمل کرده و درد آن نیز کمتر احساس میشود.
سوراخ کردن گوش با سوزن
در گذشته اغلب سوراخ کردن گوش با سوزن انجام میشد. امروزه نیز متخصصین به شکلی ایمن و بهداشتی از این روش استفاده میکنند اما برای این کار دکتر یک سوزن که تو خالی است را در قسمتی از گوش که قصد سوراخ کردن دارید فرو میکند.
سپس یک گوشواره میخی یا حلقهای از سمت دیگر سوزن وارد شده و در داخل سوراخ قرار میگیرد. این گوشوارهها اولیه هستند و تا زمان بهبود زخم باید در داخل سوراخ باقی بمانند. سوراخ کردن به وسیله آنژیوکت نیز به جای سوزن ممکن است.
سوراخ کردن با دو سوزن
یکی دیگر از روشهای پیرسینگ استفاده از دو سوزن است. در این شیوه ابتدا سوزنی کوچک در بخشی که قرار است سوراخ شود وارد میشود. سپس از سمت دیگر سوزنی بزرگ که تو خالی است در راستای سوزن کوچکتر داخل سوراخ میشود و بدین وسیله سوزنی که کوچکتر است را در برمیگیرد.
در نهایت سوزن کوچکتر از سوراخ گوش خارج شده و مانند گزینه قبلی گوشواره وارده حفره سوزنی که بزرگتر است شده و در سوراخ گوش قرار میگیرد. پس از این مرحله سوزن بزرگ بیرون آمده و فقط گوشواره باقی میماند این گوشواره نیز باید تا زمان بهبود زخم در گوش باقی بماند.
مراقبتهای پس از سوراخ کردن گوش
برای اینکه روشهای سوراخ کردن گوش موفق واقع شوند و یک عمل پیرسینگ موفقیتآمیز داشته باشید، مراقبت پس از پیرسینگ ضروری است. رعایت کردن بهداشت، تماس نداشتن زخم با آب، استفاده کردن از پماد و انتخاب یک گوشواره سبک از نکات مهم پس از پیرسینگ است. همچنین گفتنی است که بهتر است از سوراخ کردن بخشهای غضروفی پرهیز کنید زیرا سبب عفونت غضروفی میشود.
اگر پس از استفاده از برخی زیورآلات در کنار سوراخ گوش ترشحات خشک شده مشاهده کردید، احتمالاً به دلیل داشتن حساسیت به برخی فلزها است که از شایعترین آنها آلیاژهای نیکل میباشد. برخی حتی ممکن است به طلا و نقره نیز حساسیت نشان دهند و این به علت آن است که در طلاهایی با عیار کم نیز گاهی نیکل ترکیب شده است.
به طور کلی باید گفت که پس از سوراخ نمودن گوش زخم های جزئی ایجاد میشود که میتوانید مراقبتهای زیر را انجام دهید:
- با استفاده کردن از پمادهایی مانند تتراسایکلین به مدت یک تا دو روز و به میزان سه مرتبه در روز میتواند سرعت بهبودی را تسریع نماید. اگر پس از یک روز میزان درد شما بیشتر شد و یا علائمی مانند تورم و قرمزی را در ناحیه مورد نظر مشاهده کردید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید زیرا احتمالاً نیاز به مصرف آنتیبیوتیکها داشته باشید.
- یکی دیگر از شیوههای ساده مراقبت پس از پیرسینگ این است که از گوشواره سنگین استفاده نکنید. گوشوارههای سنگین نرمه گوش را میکشند و با بزرگتر کردن سوراخ سبب میشوند گوش شما جلوه زیبایی نداشته باشد. اغلب متخصصین زیبایی توصیه میکنند پس از سوراخ کردن از یک گوشواره مخصوص استفاده کنید.
- اگر سوراخی که ایجاد کردهاید در بخش نرمه گوشتان باشد، پس از گذشت ۶ هفته قادر خواهید بود از یک گوشواره معمولی استفاده کنید و گوشواره مخصوص را دربیاورید؛ اما در صورت سوراخ کردن قسمت غضروفی باید به مدت ۱۲ هفته از گوشوارههای مخصوص استفاده نمایید.
- پس از پیرسینگ برای جلوگیری از عفونت و مشکلات دیگر بهتر است سوراخ گوش را با شویندههایی که برای مو است، مانند شامپو، شستشو ندهید زیرا مواد شیمیایی این شویندهها ممکن است عفونت ایجاد نماید؛ بنابراین بهتر است در هنگام استحمام گوش خود را با یک پوشش پلاستیکی بپوشانید تا در کنار خیس نشدن با شامپو نیز تماس نداشته باشد.
- پس از سوراخ کردن حتماً بهداشت فردی را نیز رعایت کرده و روبالشتی تمیز که دارای بافتی یکپارچه و ریز است استفاده نمایید تا بدین ترتیب گوشواره شما به آن گیر نکرده و به گوشتان آسیب وارد نشود. همچنین بهتر است از خوابیدن بر روی گوشی که سوراخ شده نیز پرهیز کنید.
- برای جلوگیری از عفونت بهتر است پیش از تماس با محل پیرسینگ، دستهای خود را با صابون شسته و خشک نمایید. همچنین در هنگام تمیز کردن محل زخم از تمیز بودن دستمال یا پنبهای که استفاده میکنید اطمینان حاصل نمایید.
نشانههای عفونت گوش پس از پیرسینگ
گاهی به علت رعایت نکردن بهداشت و تماس پیدا کردن دست و یا وسایل آلوده با گوش افراد دچار عفونت میشوند. همچنین این عفونت ممکن است در حین انجام پیرسینگ و از راه وسایل آلوده نیز منتقل شود. از جمله نشانهها عفونت گوش به شرح زیر است:
- ایجاد شدن قرمزی و تورم
- تب کردن
- احساس درد
- داشتن ترشح زرد یا سبز همراه با بوی بد
عفونتها دو نوع هستند. عفونتهایی که بر روی گوش و موضعی باشند را پریکندریت یا عفونتهای گوش خارجی میگویند. همچنین عفونتی که به جریان خون وارد شود و شدیدتر باشد را سپسیس میگویند. سپسیس اغلب بیخطر است اما اگر در جهت بهبودی آن تلاش نکنید و گسترش پیدا کند میتواند سبب مشکلاتی مانند شوک عفونی و در نتیجه مرگ شود.
یکی از علتهایی که بهتر است از سوراخ کردن بخش غضروفی خودداری کنید این است که عفونت بخش غضروفی به مراتب خطرناکتر از عفونت کردن بخش نرمه است. به علت اینکه بخش غضروفی دارای عروق خونی کمی است در نتیجه قابلیت مقابله گلبول سفید نیز کمتر است و عفونت در این بخش شدیدتر خواهد بود.
سخن پایانی
گوشوارهها از زیورآلات زیبا و پرطرفدار هستند که با وجود اینکه اغلب ساده انگاشته میشوند اما تأثیر زیادی بر جذابیت استایل دارند. اگر شما نیز به گوشوارهها علاقهمند هستید میتوانید از انواع طرحهای گوشواره در لیلیوم گالری دیدن کنید و آنها را با قیمتی استثنایی تهیه نمایید.
همچنین درصورت تمایل میتوانید طرحهای دلخواه خود را نیز برای ساخت سفارش دهید. لیلیوم گالری با سالها سابقه درخشان در زمینه ساخت و فروش طلا آماده ارائه بهترین زیورآلات با بالاترین کیفیت و مناسبترین قیمت به شما است.
سوالات متداول
آیا استفاده از محصولات طبیعی مانند روغنهای گیاهی برای تسریع در روند بهبودی پیرسینگ توصیه میشود؟
رای تسریع در روند بهبودی پیرسینگ، توصیه میشود که از محلول آب نمک برای تمیز کردن پیرسینگ استفاده کنید. این کار را دو بار در روز انجام دهید و از لمس ناحیه پیرسینگ خودداری کنید، مگر اینکه دستهایتان را کاملاً شسته باشید. پس از بهبودی، میتوانید از صابون ملایم و بدون اسانس برای تمیز کردن استفاده کنید و برای مرطوب کردن ناحیه، از روغن درخت چای یا روغن نارگیل استفاده نمایید.
در صورتی که فردی به فلزات مختلف حساسیت دارد، چه نوع جواهراتی برای استفاده در پیرسینگ توصیه میگردد؟
در مورد جواهرات مناسب برای افرادی که به فلزات حساسیت دارند، جواهرات ضد حساسیت که فاقد نیکل و مس هستند، انتخاب خوبی میباشند. این دو فلز بیشترین حساسیتها را بین فلزات ایجاد میکنند. همچنین، خرید طلا و جواهرات با عیار بالاتر توصیه میشود، زیرا این نوع طلا فقط مقادیر کمی نیکل دارد و خطر ابتلا به آلرژی را کاهش میدهد.
چه زمانی میتوان فعالیتهای ورزشی را پس از سوراخ کردن گوش از سر گرفت و آیا نیاز به محافظت خاصی برای پیرسینگ در حین ورزش وجود دارد؟
برای از سر گرفتن فعالیتهای ورزشی پس از سوراخ کردن گوش، توصیه میشود که حدود یک ماه صبر کنید تا بهبودی کامل حاصل شود. در هفته اول، پیادهروی سبک میتواند به بهبود جریان خون و کاهش کبودی و تورم کمک کند.
2 فکر در مورد “ مراقبتهای بعد از سوراخ کردن گوش و انواع روشهای سوراخ کردن آن ”
بعد از سوراخ کردن گوش میشه از پماد زینک اکسید هم استفاده کرد؟
به طور کلی توصیه نمیشود که از پماد، الکل، پراکسید هیدروژن یا پماد آنتی بیوتیک برای مراقبت از سوراخ گوش استفاده کنید. این مواد میتوانند باعث تحریک بیشتر پوست و کند شدن روند بهبودی شوند. بهتر است از آب و صابون ملایم برای شستشوی محل سوراخ گوش و از گوشوارههای طبی یا استیل برای جلوگیری از عفونت استفاده کنید.